Cápabarát ötlet validálás – Product Design Weekly #1

Mielőtt a Shark Tankbe indulnál

Ismerd meg a felhasználó problémáját: Az interjú sokoldalúan használható eszköz, az egyik kedvencem a Mom teszt, amivel felmérheted, hogy egyáltalán létezik-e a probléma.

Találd meg a jó megoldást és validáld 4 nap alatt: Erre való a Design Sprint, amivel kizárhatod a csoportos meetingek tipikus torzításait is. A 2.0-ás Sprint már csak 4 napos.

Product Design

10+1 UX könyv kezdőknek: A legtöbb UX designer karrierje egy pontján megírja a saját könyvajánlóját kezdőknek, régi adósságomat törlesztve én is megtettem

Data Should Be Synchronized Across Product Variations: A Baymard összes cikke kötelező olvasmány. A legújabb összefoglalóban arról értekeznek, hogy a termékvariációknál is felhasználói elvárás a hasonló tartalom. 

Everything I know about freelancing: Andy Adams rendkívül őszinte beszámolója a freelancerség tanulságairól az árazástól kezdve, az ügyfélkapcsolatokon át, az új munkák behúzásáig.  

Sympathy vs. Empathy in UX: Sokszor hangoztatjuk, hogy az empátia esszenciális a human centered szemlélet alkalmazásához. Viszont gyakran összekeverednek az empátia és szimpátia szavak: A fogalmi zavar feloldásában segíthet az NN/g cikke

UX Responsibilities in Scrum Ceremonies: Ugyancsak az NN/g készített egy rendkívül hasznos cikket és csekklistát a rendszeres tennivalókról UX-esek számára, akik most csöppentek egy Scrumban működő csapatba. 

Toolok és más hasznos források

UX Design: Five ESSENTIAL tools: Az AJ&Smart product design ügynökség gyűjtése a kedvenc UX eszközeikről

The 10 Usability Heuristics – free posters for your design office: Az örökérvényű usability heurisztikák mehetnek a falra ezekkel az igen menő plakátokkal

251 Free Resources for Product Management: Kiváló gyűjtés a product management minden területén használható templatekből.

Válogatott product design linkek

Inspirációs válogatás kéthetente a product design, UX, digitális termék stratégia és innováció világából.

Vélemény, hozzászólás?