Redesignol a Facebook, a Hertz megpróbálta – Product Design Weekly #2

Product Design

Ezt a cikket mentsd el akkora, amikor kártyás fizetést kell tervezned: Bankkártyával fizetni online gyorsan és egyszerűen lehet? Sajnos nem egészen, de ez a pár tipp segíthet jobb fizetési oldalakat tervezni.

UI design = Tipográfia? Spoiler alert: A UI design többről szól. De még UX designerként sem árt ismerni a tipográfia alapjait.

A Designer’s Guide To Better Decisions: A design döntések gyakran érzésre születnek, ami számos fail forrása lehet. A Smashing Magazine cikke a döntési csapdákról és elkerülésükről szól. 

Analyzing Facebook’s major redesign, from website to app: A Facebook jelentősebb ráncfelvarrást kap, de mit jelent ez pontosabban

Accenture sued over website redesign so bad it Hertz: Ha már redesign, itt egy csúnya ügy. A Hertz beperelte az Accenturet, mert félresiklott a weboldal megújítási projektjük.

Kutatás

Van egy milliódolláros ötleted? Először validáld! Hosszabb szünet után a Forbesban vendégeskedtem, és dióhéjban az ötletvalidáció legegyszerűbb eszközeit mutattam be. 

Csendben maradni nem egyszerű: Moderátorként az egyik leghatékonyabb eszközünk a csend, ennek erejére mutat néhány hatásos példát az NN/g friss cikke

The Power of Thoughtful Research: Habár mondogatjuk, hogy “nincsenek rossz kérdések”, ez sajnos nem igaz a user kutatásokra. Azt például ne kérdezd meg az ügyfeleidtől, hogy mit akarnak.

Toolok és más hasznos források

Best Web Design Software (2019): Ezek jelenleg a legjobb designer toolok a Flux szerint.

UX flow: Igyenes flowchart kit Sketch/Figmahoz.

Mobile UX marathon: Hat hetes mobil UX maraton a Googletől, streamekkel, feladatokkal, Q&A-vel.

Válogatott product design linkek

Inspirációs válogatás kéthetente a product design, UX, digitális termék stratégia és innováció világából.

Vélemény, hozzászólás?