10+1 UX könyv kezdőknek

A UX-szel most ismerkedők, esetleg a témával érintőlegesen foglalkozó szakemberek, például product managerek gyakran kérdezik, hogyan fogjanak hozzá a témához. Az egyik evidens módszer az olvasás, de vajon mit érdemes?

Tovább olvasom

Tini UX: Alapszabályok, ha tizenéveseknek tervezel

A tizenévesek magabiztosan használják a webet, de legalább annyit hibáznak, mint a felnőttek. Fejletlenebb olvasási képességekkel rendelkeznek, az információ feltárási stratégiájuk sem az igazi még, emellett pedig gyakran türelmetlenek. Ezért ha beszélhetünk külön tini UX-ről, az korlátozott szöveges tartalmú, egyszerű weboldalak tervezését jelentheti a gyakorlatban.

Tovább olvasom

Létezik felhasználóbarát jelszó?

Egyre több jelszóra kell emlékeznünk, melyeket néha meg is kell változtatnunk, ami rengeteg frusztrációt okoz mindenkinek. Az autentikáció nyilvánvalóan fontos kérdés, amire az IT ipar a jelszót adta nekünk válaszul évtizedekkel ezelőtt, de nem biztos, hogy ez a legideálisabb megoldás.

Tovább olvasom

A weboldal, amin szinte biztosan vásárolni fogsz

Aki nyaralását tervezi, számos weboldal között válogathat. Többek között foglalhatunk az Airbnb-n, vannak magyar oldalak is, és persze felkereshetjük a vásárlási manipulálás koronázatlan királyát a Booking.com-ot, akik mindent bevetnek, hogy végül vásárlásra/foglalásra bírjanak.

Tovább olvasom